*

Eduskunta jyräsi kansan --- äänestäjät jyräsivät eduskunnan Kun arvot eivät kohtaa

Aivopesun mekanismit ja valtamedia Suomessa

 

Maailma muuttuu ?

 

Siinä varmaan yksi yleisempiä väitöksiä --- ja yleistävyydessään harha kun puhutaan poliittisista asioista.

Maailma ei muutu automaattisesti vaan se muuttuu siltä osin kuin me annamme sen muuttua.

Moni asia josta perustellaan että ”maailma muuttuu” on itse asiassa voimallisen poliittisen toiminnan tulosta eikä mitään itsestään selvää automaattista muuttumista. Väitöksen ”maailma muuttuu” tarkoituksena on usein peittää poliittinen aktiivisuus ja mielipidemuokkaus jolla muutos on saatu aikaan.

 

 

Poliittisesta vaikuttamisesta ja vääristelystä

 

Poliittiset toimijat ovat tutkineet ja kehittäneet jo kauan sitten keinoja joiden tarkoitus on muuttaa yleisön mielipidettä asioista siihen suuntaan kuin kyseinen ryhmä haluaa. Kansanomaisesti sanottuna aivopestä yleisö kannattamaan jotain asiaa tai kääntäen saada torjumaan omien tavoitteiden vastaisia toimijoita. Kommunistit aikoinaan syventyivät tuohon lajiin monipuolisesti mutta ei toisellakaan puolella täysin osaamattomia oltu.

Historiallisesti kommunistien käyttämän tiedon vääristelyn ongelma oli usein se että vääristely oli liian läpinäkyvää, tarkoitus paistoi läpi. Saatat ajatella että Neuvostoliiton hajoaminen aikoinaan muutti tilanteen Suomessakin, eihän Suomessa enää juurikaan vääristellä ja media antaa luotettavan yleiskuvan kaikesta ?

Valitettavasti ei.

Poliittinen vääristely on edennyt taitavuuden ja oveluuden kannalta tasolle kaksi. Vääristely tehdään niin ammattitaitoisesti ja monella tasolla että sitä voi olla vaikeaa havaita. Keinovalikoima riippuu hieman mediasta, keinoja sovelletaan luovasti riippuen onko kyseessä televisio- tai radiohaastattelu vai artikkeli joka julkaistaan lehdessä tai nettijulkaisuna.

 

Pieni listaus yleisistä keinoista saada poliittisesti toivottuja tuloksia:

 

1) Muutetaan hieman tai kokonaan tiedon sisältöä ja/tai merkitystä

2) Poistetaan tiedosta osia jotka ei miellytä

3) Etsitään asiantuntijoita jotka tuottavat poliittisesti toivotulla tavalla väritettyjä lausuntoja

4) Ei päästetä julkisuuteen asiantuntijoita ja ryhmiä jotka edustavat erilaista linjaa

5) Jätetään kokonaan julkaisematta tieto joka ei miellytä

6) Toistetaan vääristettyä tietoa lukuisia kertoja

7) Syötetään vääristettyä näkemystä eteenpäin lukuisia kanavia pitkin

8) Haastatteluissa valitaan kysymykset vastustajille mahdollisimman haitallisella tavalla, ei vapautta puhua

9) Laitetaan vastapuolen haastatteluihin oman puolen väittäjä ”oikomaan”

 

 

Määrääkö omistaja median linjan ?

 

Moni ajattelisi heti että kyllä, käytäntö on osoittanut että jossain määrin mutta silti oleellisesti viestintään vaikuttaa toimittajakunnan poliittiset mieltymykset. Suomessa toimittajakunta on aatteellisesti laajasti sosialistisella puolella, Vihreiden tai Vihreitä lähellä olevien sosialisti/ex-kommunisti ja SDP:n vihreän siiven kannattajia. Omistajuus ei määrää YLEn linjaa lainkaan sillä se valtion. Toimittajakunnan Vihervasemmistolaisuus näkyy yksipuolisuutena uutisoinnin valinnoissa, otsikoissa ja sisällöissä.

 

 

TV, radio ja sanomalehdet

 

Vihervasurin sävyn huomaa sekä YLE: ssä että Helsingin Sanomissa. Uutisointi on usein selkeän valikoivaa ja se mitä välitetään yleisölle on Vihervasemmistolaisten suosikkitavaraa. Epätasapuolisuus on räikeää ja suoranainen valehtelu antamalla asioista väärä kuva on yleistä. Yhteistä on se että Vihersävyiset kannanotot tuodaan kärkkäästi esiin, etsitään asiantuntijoita jotka antavat todellisuudessa Vihreiden näkemystä kannattavia poliittisia lausuntoja vaikka asia koskisi jotain muuta. Jopa naisten lehdissä kuten ”Me Naiset” näkyy Vihreiden sormen jälki ja tarkoituksellinen aivopesu toimittajien tekemien juttujen kautta.

Esimerkkejä löytyy vaikka miten paljon eri aihealueilta. Juuri äskettäin eduskunnassa käsiteltiin avioliittoasioita. Eduskunnassa useat kansanedustajat puhuivat lainsäädäntötyön valmistelun puutteista. Lapsivaikutusten laaja selvitys oli jäänyt tekemättä joka on ehdottoman tarpeellinen huomattavien muutosten vuoksi. Asia oli kirjattu lakivaliokunnan mietintöön vastalauseosassa. Miten YLE uutisoi: ”Hallituksen esitys ja ratkaisu perustui perusteelliseen lainvalmisteluun...”. ”Tekemättä jätetty” muuttui muotoon ”perusteellisesti tehty”.

Aiemmin annettiin laajasti kuva että kirkko kannattaa sukupuolineutraalia avioliittolakia. Totuus on että kirkolla ei koskaan ole ollut tuollaista kantaa. Kirkon virallinen kanta on että avioliitto on miehen ja naisen liitto.

Poliittinen vääristely on laajalle levinnyttä niin että tuetaan Vihreitä asiassa eli spn-avioliittolakia eikä kerrota mitään lain ongelmista vaikka kansanedustajat ovat niistä maininneet samoin kuin Aito Avioliitto ry. Lisäksi toistuvasti leimataan ja mustamaalataan Aito avioliitto yhdistystä joka haluaa rehelisesti tuoda esiin että spn-avioliittolaki on epäonnistunut.

Sateenkaariporukan Tahdon2013 kampanjalle annettiin runsaasti julkisuutta, Aito avioliitto yhdistystä ei päästetty televisioon koskaan vapaasti puhumaan kaikkia niitä asioita joista olisi haluttu yleisölle kertoa.

Puolueista huonointa kohtelua saavat sekä lehdissä että televisiossa Persut ja KD. Vihreän toimittajakunnan ilmeinen vihamielisyys ja antipatia on havaittavissa. Uutisoinnin pyrkimykset ovat sen mukaisia.

 

 

Aivopesu ja vastustajien nujertaminen

 

Sinua yritetään taivutella ja nujertaa monin tavoin jos olet eri mieltä Vihervasureiden, kansan kielellä suvakkien kanssa. Sinuun saatetaan liittää ilmauksia rasisti, tunkkainen mielipide, vanhanaikainen, kehityksestä jälkeen jäänyt tai taantumuksellinen. Käytetään henkilökohtaista herjausta sen sijaan että puhuttaisiin itse asiasta. ”Miltä vuosisadalta olet”. Hyvin yleinen uudempi versio tuosta vaiennuspyrkimyksestä on ”Ei noin saa puhua, se on loukkaavaa”. Tuollaista suun tukkimista on yritetty jopa eduskunnassakin. Vaientamiskeinolla näytetään vastattavan myös kun ei keksitä hyvää vastausta varsinaiseen asiaan.

Kun Persunuoret aloittivat äskettäin kampanjansa niin eikös heti etsitty joku Vihreä asiantuntija tuomitsemaan sitä selkeästi poliittisin perustein ja tyrkyttämään samalla genderismiä. Kampanjaa yritettiin vesittää ja haukkua kaikin tavoin. Aivopesu iski heti.

 

 

Miten tähän on tultu ?

 

Asian taustalla näyttäisi olevan pitkäaikainen systemaattinen vaikutustyö jonka seurauksena esimerkiksi koulutus/opetuspuoli tuottaa suoraan pääosin Vihervasuritoimittajia. Toisaalta koulutukseen hakeutuu helposti juuri tällä tavalla suuntautunutta porukkaa joka on kiinnostunut pääsemään asemaan jossa voi vaikuttaa yhteiskunnallisesti.

 

Vihreät ovat kärkkäitä etsimään sopivia vaikutuspaikkoja aatteen edistämiseksi. Vihreät pyrkivät monin tavoin kaappaamaan kannattajansa jo nuorista monipuolisella propagandatoiminnallaan ja erilaisella toiminnallaan aina 10 vuotiaista ylöspäin josta ei ulkoapäin heti huomaa Vihreiden järjestön olevan taustalla. Sana ”sukupuolisensitiivinen nuorisotyö” voi olla hälyytysmerkki taustalla vaikuttavasta ryhmittymästä.

 

Vihreiden kekseliäisyys ja laaja-alainen aktiivisuus kasvattaa itselleen tulevaisuuden äänestäjiä voi olla hämmentävää. Kouluissa käydään puhumassa erittäin aktiivisesti ja riippumatta miten hyvältä kuulostava aihe on niin se on tarkoitukseltaan poliittista vaikutustoimintaa. Tuon lisäksi Vihreitä lähellä oleva seksuaalivähemmistöjen poliittinen lobbausjärjestö SETA käy aktiivisesti kouluilla opettaen lapsille omaa aatettaan ja toimittaen kouluille esimerkiksi homoseksioppaita. Tuon lisäksi SETAn genderismimateriaalia on käytetty Opetusministeriön ”Tasa-arvo” oppaan sisällössä, genderismiä on upotettu mukaan noihin opetusmateriaaleihin.

 

Feministit ovat yksi tie viedä Vihreiden genderismiä ja muita Vihreiden aatteita eteenpäin. Eduskuntaankin on perustettu feministiryhmä joka palvelee hyvin Vihreiden tavoitteita.

 

Kirkon piiriin Vihreät ovat ujuttamassa omaa väkeään. Tiedetään kyllä entuudestaan kumpaa Vihreät kunnioittavat enemmän, Raamattua vai puoluekirjaa.

 

Merkillisiä Vihreiden yhteyksiä ja heidän ihailua osuu silmään usein. Muuan henkilö joka on ollut perustamassa Kokoomuksen naiset -osastoa kertoo eräässä julkaisussaan ihailevansa Vihreiden nuorten toimintaa. Tuo Vino on varmaan se radikaalein nuorisojärjestö mitä löytyy.

 

 

Loppuarvio

 

Vihervasureiden harjoittama aivopesu on laajaa ja tehokasta. Hienoa että Suomessa on silti paljon ihmisiä jotka osaavat suhtautua kriittisesti mitä meille tarjotaan lehdissä, televisiossa ja netissä. Ikävä kyllä on myös paljon niitä toisia ihmisiä joille aivopesu on tehnyt tehtävänsä ja osa heistä on oppinut automaattisesti tuomitsemaan muun kuin Viherporukalle tyypillisen suvakkiajattelun. Tuollainen tendenssi johtaa mielipiteen vapauden rajoittamiseen.

Herätkää ihmiset !

 

 

 

Kommentointiohje:

Uudensuomen kommentointiohjeiden mukaisesti solvaavat tai epäasialliset henkilöön kiinnikäyvät kommentit poistetaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jos ihminen uskoo tarinakokoelmaan tai satukirjaan, nimeltä raamattu, ja ammentaa sieltä näkemyksensä perustan, halveksimalla tiedettä, niin kyllä hakoteillä ollaan. Jos jossain tapahtuu aivopesua, niin uskonnollisissa kodeissa, ja -yhteisöissä, joissa lapsia lyödään ns. "raamatulla päähän" Lasten pitäisi antaa olla lapsia ja kehittää omaa maailmankuvaansa vuosien saatossa tosiasioihin perustuen.

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

Kommenttisi nousee myytistä. Tiede ja usko eivät ole vastakohtia.
Esimerkiksi:
Eurooppalainen yliopistolaitos syntyi kirkon tuella ja useat merkittävimmät tiedemiehet olivat kristittyjä: Isaac Newton Francis Bacon, Robert Boyle jne.

Kristinuskonvastaisuus tai kriittinen suhtautuminen kristinuskoon ei ole mikään kaiken kumoava argumentti. Jos olet kirjoittajan kanssa eri mieltä median puolueellisuudesta ja valheellisesta mielipiteenmuokkauksesta ym. niin voisit yrittää esittää vasta-argumetteja itse asialle.

Arto Jaaskelainen

Arto Granlund,
en käsitellyt jutussani lainkaan vihamielisyyttä kristillisyyttä vastaan mutta hyvä että sekin nyt tuli esille vaikuttimena yrittää vaientaa tai marginalisoida.

Lainaus: "Lasten pitäisi antaa olla lapsia..."

Aivan:

http://artojaaskelainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Kari Hokkanen

Kannattaisi hiukan perehtyä tieteen ja kristinuskon väliseen yhteyteen, niin ei tulisi tehdyksi niin rankasti vääriä olettamuksia. Kannattaisi myös hiukan tutustua Raamattuun, niin voisi paljastua millainen "satukirja" se todellisuudessa on. Raamatulla päähän lyöminen on klisee, jota kirjoittaja ei ilmeisesti ymmärrä. Ymmärtääkseni nimenomaisesti kristillisissä piireissä lapsilla on keskimääräisesti ottaen turvallisin ja vapain ympäristö oman ihmiskuvansa kehittämiseen ja kehittymiseen.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Hyvä havainto tuosta alun tiedon vääristelystä. Vääristely ja valehteleminen on viety niin överiksi, ettei se enää aiheuta muuta kuin hörähtelyä vastapuolessa. Tästä on nykyisin paras esimerkki eduskunnan kyselytunnit, jossa vasemmalla istuva synkkä joukko yrittää ylittää edellisen toverin lausunnot vielä suuremmalla tuuballa muun salin välihuutojen säestyksellä. Kukaan ei enää välitä, että salissa on käynnissä arvoton tragikomedia kaikilla inhottavilla mausteilla. Ei media , ei muut kansanedustajat välitä tästä marginaalissa olevista höpöttäjistä. Takaraivossa ilmeisesti muistikuvat vaaran vuosista sotien jälkeen jolloin nysvärit ei onnistuneet edes valvontakomission avulla maanalaisissa puuhissaan. Jokainen kansakunta on ansainnut hassun pelleporukan sirkushuvien järjestymiseksi ennen nyt ja aina.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä se synkkä joukko istuu kyselytunnilla kansanedustajien edessä kasvot heitä kohdin, tuota synkkää ja kyvytöntä joukkiota, joka puhuu muunneltua totuutta (Sipilä, Stubb, Soini) kansanedustajille, sitä kutsutaan maan hallitukseksi.

Kari Hokkanen

Tämä on niin typerä kommentti, että tähän ei kannata edes yrittää vastata.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Hyvä kirjoitus, paitsi aivopesun tilalle taidokas mielipiteiden ilmaisu ja perustelu ja positiivinen manipulointi.

Unohdit meidän vihreiden yhteyksistä monia juttuja, esim. sukukansat ja vihreät. Me olemme jopa sitä mieltä, että Venäjällä asuvia sukukansojamme ei pidä ainoastaan suvaita ja vaan jopa tukea. Ihmisoikeuksia ei myydä nuoleskelun pyhälle alttarille.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mikä on lopputulos,kun yksinkertaistetaan maailma muutamaan väriin? Epävarmuus kalvaisi,jos siitä olisi huolissaan,mutta ei olla koska on helpompaa yksinkertaistaa riittävästi ja varmuus säilyy.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jokainen näistä luettelemistasi median käyttämistä keinoista on ollut käytössäsi, kun perustelet Aito avioliitto -kantojasi ja viimeisenä transseksuaalien oikeuksia koskevia näkemyksiäsi eri puolilla blogistania.

Kristilliset arvot pitäisi olla käsittääkseni kristitylle kunnia-asia, mutta noita kahta sanaa vältätte tietoisesti käyttämästä arvoperustana. Pelkäätte, että se lokeroi sanomanne.

Itse toivoisin, että käyttäisitte kristillisiä arvoja, jotta voisi keskustella myös siitä, mitä ovat nuo kristilliset arvot. Voisiko kristillisiä arvoja olla suvaitsevaisuus ja lähimmäisen rakkaus?

Lokeroit ihmiset, jotka ovat kantaasi vastaan vihervasemmistoksi. Ovatko vihervasemmistoa Vihreät, Vasemmistoliitto, SDP? Kun hallitustyössä toimivat Kokoomus, Perussuomalaiset ja Keskusta, lienee selvää, ettei vihervasemmiston teesit ole menossa eteenpäin.

Minä luulen, ettet saa esimerkiksi minua tuohon lokeroon poliittisten näkökantojen mukaan, vaikka keskeisimmissä kysymyksissäsi olen aktiivinen mielipiteesi vastustaja.

Kari Hokkanen

Kristilliset arvot ovat Jumalan pelko, eli kunnioitus, ja sen mukanaan tuoma pyrkimys elää Jumalan tahdon mukaista elämää. Tahtonsa Jumala ilmoittaa Sanassaan, Raamatussa. Se on paljon muutakin kuin lähimmäisen rakkaus ja sisältää myös velvollisuuden varoittaa lähimmäisiämme synnistä, eli Jumalan tahdon vastaisesta toiminnasta. Tämän ev.lut kirkko on valitettavasti haudannut populismin nimissä.

Käyttäjän jesper kuva
Tero Ruokamo

Yhteiskunnat eivät tosiaan itsekseen muutu, vaan ihmiset muuttavat niitä omalla toiminnallaan. Tämä on erittäin tärkeä huomio. Punavihreiden ja suvakkien demonisointi on minulle kuitenkin käsittämätöntä. Oletko ajatellut sitä mahdollisuutta, että punavihreyden ja konservatiivisen oikeiston vastakkainasettelu on itsessään aivopesua? Ei ideologiset jakolinjat ole niin selviä, mitä useimmat luulevat.

Yhtenä konservatiiveja ja punavihreitä yhdistävänä teemana näkisin ihmiskuvan, ja kysymyksen yksilöiden moraalin merkityksestä. Molemmissa leireissä ihmisen moraaliset valinnat ovat aidosti merkittäviä. Yhteiskunta koostuu ihmisistä, ja hyvä yhteiskunta ei synny pelkästään järjestelmä-uskolla, vaikka sekä punavihreissä, että konservatiiveissa, on toki myös teknokraattisempaa ajattelua. Tämä kysymys on kuitenkin äärimmäisen olennainen, kun mietitään sitä, mihin suuntaan yhteiskunta on kehittymässä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"Yhteiskunnat eivät tosiaan itsekseen muutu, vaan ihmiset muuttavat niitä omalla toiminnallaan."

Tehdäkseen tästä tarkan huomion,olisi lisättävä,että yhteiskunta muuttuu useimmiten tiedostomattomasti,kun taas monesti kuvitellaan sen muuttuvan tiedostettavasti. Tämä muutos lähtee usein puhekielestä,sanoista ja niiden merkityksistä,koska ne luovat todellisuuden minkä sisällä sitten toimitaan.

Reijo Jokela

"Poliittinen vääristely on edennyt taitavuuden ja oveluuden kannalta tasolle kaksi. Vääristely tehdään niin ammattitaitoisesti ja monella tasolla että sitä voi olla vaikeaa havaita".

Sinänsä hienoa ajattelua, mutta jotta asiaa voitaisiin vääristellä, niin eikö silloin tarvitsisi olla jokin "oikea totuus" jota vääristellään. Kun tähän yhteyteen sitten lisätään sana politiikka, niin tuo lausehan muodostuu lähinnä vitsiksi.

Kari Hokkanen

Valitettavasti Arto Jääskeläinen on oikeassa. Neljäs valtiomahti on todellinen ja kaikkein suurin mielipidevaikuttaja. Ei siis ole ihme, että sen piiriin hakeutuvat erityisesti sellaiset henkilöt, jotka ovat valmiita uhraamaan totuuden omien tarkoitusperiensä (ideologiansa) hyväksi. Ne, joilla on medialukutaitoa voivat helposti todeta Jääskeläisen kirjoituksen paikkansapitävyyden. Oikea totuus on aina ollut ja on olemassa. Valitettavasti sekin on tarkoituksellisesti hämärretty sillä, että väitetään olevan monta eri totuutta, joten sitä oikeaa totuutta ei tarvitse kaivaa esiin.

Käyttäjän HansKoskinen kuva
Hans Koskinen

Neljäsvaltakunta ja media on tiukassa kytköksessä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kriittisyyttä ja kyseenalaistamista tarvitaan aina. Hyvä on kysyä, mihin milläkin pyritään ja kuka hyötyy mistäkin ja kenen hyväksi tai ketä vastaan. ELI mitkä ovat perimmäiset tavoitteet ja pyrkimykset. Usein on tärkeeä huomata mistä asioista vaietaan, mitkä ovat ns.kuumia perunoita ja mitkä ovat painotukset ja tendenssit.

Toimituksen poiminnat